Insändare

Den kursiva texten är våran insändare och om ni klickar på bilden så får ni den större.

"När nationella provet i svenska B kom upp blev alla elever på Björknäsgymnasiet
erbjudna att använda dator till uppsatsen. Vilket var en stor lättnad då det underlättar uppsatsskrivningen som kan pågå i fem timmar.
Tillgången till skolans nätverk skulle stängas av klockan 08.40. När vi kommer in i salen klockan 08.20 visar det sig att nätverket redan är avstängt.
Vi kommer alltså inte åt datorerna. I övriga klassrum där det skrivs nationella prov kan man slå på detta manuellt, men inte i klassrummet vi sitter i. En av rektorerna hämtar då sex elever som inte går omvårdnads till ett annat klassrum för att skriva på dator, vi blir kvar. Omvårdnadsprogrammet är inte ett prioriterat program och än en gång märks det. För alla andra elever fick tillgång till datorer utom vi. Det innebär att vi skrev nationella prov på olika villkor, men vi ska bedömas efter samma mall. Ingen information utgick till oss elever, vi fick inte ens hämta pennor utan fick låna och skriva med färgpennor.
Vems är ansvaret och ska vi elever behöva lida för att andra gör fel? Det här är diskriminering och det är inte okej, alla ska skriva nationella proven på samma villkor."






Jag hann även med en sväng på röda korset idag och införskaffade en bok och ett väldigt vackert tyg! Boken heter "Massage på 5 minuter" och handlar om precis det. Tyget får ni bild på här! :)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0