Gifter

Läste just om gifter i färgen som används när man tatuerar sig. Artikeln finns på expressen men jag orkar inte länka. I alla fall så känns det rätt troligt och egentligen så är det nog väldigt väldigt farligt att tatuera sig. Man får i sig enorma mängder gifter i färgen och det går inte ur kroppen.
Men det skulle vara intressant att se en studie som visar hur farligt det egentligen är...

Praktik och plugg

Sista dagen på praktiken imorgon då. Och istället för AVA så tillbringar jag kvällen på akuten. Himla fint ändå att dem kunde ordna så jag fick med en dag där!
Är trött som en gnu men min dator strejkar och jag måste göra klart en massa skolarbete innan jag lägger mig i sängen. Åh, jag blir galen på det här!

Är faktiskt rätt less på att folk ifrågasätter kopplingen mellan omvårdnads och min tanke om att plugga politik och samhällsutveckling i tre år. När folk frågar så ler jag och låtsas som ingenting, men egentligen är jag sjukt less. Jag var 15 år då jag valde OP, man får väl ändra sig? Och för övrigt så hade jag panik och var sinnessjukt skoltrött och övervägde att inte alls gå på gymnasiet. Och ja, jag blir less för att gymnasiet INTE är ett slutgiltigt val. Inte universitetet heller. Vill jag göra något annat så är det fritt fram. För tro det eller ej, det spelar ingen roll om jag skaffar familj och villa och allt sånt. JAG KAN PLUGGA ÄNDÅ. Så sluta vara så negativa åt mina val och låt mig göra dem och låt mig göra mina egna misstag. För jag är less på att vara förstående för alla andras val och att ingen kan vara förstående för mina val. Ge er!

Lev ditt liv

Jag behöver inga manualer på hur jag ska lyckas karriärsmässigt, jag vill inte ha några manualer på hur jag ska bli lycklig, jag tänker inte läsa manualer om hur jag hittar min drömpartner, jag dör hellre än låter en veckotidning bestämma hur jag ska hålla mitt förhållande levande.
Jag är less! Tänk hur mycket vi matas i om hur vi ska göra för att bli lycklig eller klättra på karriärsstegen. Och alltid med löfte om att alla klarar det för det är så enkelt. Vad händer om man inte klarar det? Är man dum i huvudet för att man inte klarar av att bättra sin självkänsla med hjälp av tips från Mia Törnblom? Eller har man ingen självdisciplin om man inte klarar av att gå ner i vikt själv, med hjälp av en viktklubb eller liknande?
Vi ska hela tiden ge människor manualer på hur dem bäst lever sina liv, fastän vi aldrig någonsin promenerat i deras skor. Och vad händer egentligen när vi inte klarar av viktnedgången eller karriärsklättringen med hjälp av deras lätta steg för steg guide.
Jag tror att det vi sakta men säkert gör är att bryta ner varandra och oss själva med alla dessa guider. Vi måste våga leva våra egna liv, visst tips kan vara kanonbra. Men de ska inte efterföljas av en text som säger att det inte går att misslyckas. För där och då vi följer dessa listor slaviskt lämnar vi över vårat liv i Blondinbellas händer och jag kan då lova er att hon aldrig levt mitt liv! Hon har inte sett det jag sett, vi lever i två olika dimensioner och hon kommer aldrig att se det som jag ser det. Därför får vi nog faktist fundera rätt noga på hur vi göra med alla dessa listor, för det är inte bara VeckoRevyns fel för att dem publicerar dem, vi ber faktiskt om dessa listor. Och vi kan bara ta ansvar för våra egna liv, försök göra det också!

Ett års kalas

Är mest på praktken och då händer det inte så mycket kul annars för jag är alltid så trött när jag kommer hem och då är jag oftast fullbokad. Igår var jag på möte med ungdomsrådet och kommunalråden, väldigt spännande! Jag är så himla glad över att jag får vara med om saker som dessa!
Imorgon blir det ett års kalas för min brorsdotter! Det känns som att hon föddes igår och inte för ett år sedan. Hon är dock världens mest tacksamma lilla sötnos. Och ja, hon och jag är rätt bra på att sova i soffan!



Klänningen

Uppdaterade till det senaste mozilla för någon dag sedan och det håller på att driva mig till vansinne. Dem har flyttat på valen "Öppna länk i ny flik" och "Öppna länk i nytt fönster". Och jag trycker ALLTID fel. Jag blir galen! Kvällen tillbringades med min brorsdotter och här kommer bild på klänningen framifrån. Baktill är den v-ringad.

 


Sytråd och ärenden

Började sy på min klänning i det här tyget igår kväll. Så tog tråden slut och med endast en halvtimma kvar till så ska det låta, valde jag att vänta till idag med att fara och köpa tråd. Ska ändå in på skojakt och presentjakt idag så då passar jag på! Klänningen blir hög i halsen och räcker ner till knäna, blir urringad i ryggen. Vi får dock se hur det går med det. Blir knepigt men galet snyggt om jag lyckas! Visar bilder på den sen när jag sytt färdigt den.

 

 


Pillrar mest hela tiden

Nu när jag är ledig sitter jag mest och pillrar och ritar på olika klänningar som jag vill sy. Nu har jag till och med kommit så långt att jag har ett tyg och håller på att skissa upp en mall på klänningen. För jag använder inte färdiga då jag tycker det är alldeles för pillrigt och petigt. Jag skulle dock behöva köpa något bättre papper, ja ni vet en sån där stor rulle med papper. Så behöver man inte klippa och klistra ihop!

För övrigt så är jag förkyld och jag avskyr det. Jag vill ju bara vara frisk. Och just nu är mina veckor hektiska och jag får liksom inte allting att gå ihop. Huvva.
Här kommer för övrigt en bild på klänningen som jag sydde åt min brorsdotter, har dock inte hunnit med att korta den än :)


 

 

Som ni ser på bilden här nedanför så är det virkade smala remsor som jag sytt runt halsen och i midjan. Det är även tre knappar för att det ska vara lätt att ta på och av.


Vi ses!

Jag tackade just nej till ett jobb som kan leda till en fast anställning. Konstigt säger ni. Logiskt säger jag.
Idag börjar praktiken och jag är inte alls speciellt nervös än, jag blir väl det på bussen dit :)

Vi ses!

Jag fastnade

Jag har fastnat, jag sitter bara och redigerar bilder...
Jag funderar på att ge er ett smakprov någon dag.
Dock inte nu.
God natt! :)


Insändare

Den kursiva texten är våran insändare och om ni klickar på bilden så får ni den större.

"När nationella provet i svenska B kom upp blev alla elever på Björknäsgymnasiet
erbjudna att använda dator till uppsatsen. Vilket var en stor lättnad då det underlättar uppsatsskrivningen som kan pågå i fem timmar.
Tillgången till skolans nätverk skulle stängas av klockan 08.40. När vi kommer in i salen klockan 08.20 visar det sig att nätverket redan är avstängt.
Vi kommer alltså inte åt datorerna. I övriga klassrum där det skrivs nationella prov kan man slå på detta manuellt, men inte i klassrummet vi sitter i. En av rektorerna hämtar då sex elever som inte går omvårdnads till ett annat klassrum för att skriva på dator, vi blir kvar. Omvårdnadsprogrammet är inte ett prioriterat program och än en gång märks det. För alla andra elever fick tillgång till datorer utom vi. Det innebär att vi skrev nationella prov på olika villkor, men vi ska bedömas efter samma mall. Ingen information utgick till oss elever, vi fick inte ens hämta pennor utan fick låna och skriva med färgpennor.
Vems är ansvaret och ska vi elever behöva lida för att andra gör fel? Det här är diskriminering och det är inte okej, alla ska skriva nationella proven på samma villkor."






Jag hann även med en sväng på röda korset idag och införskaffade en bok och ett väldigt vackert tyg! Boken heter "Massage på 5 minuter" och handlar om precis det. Tyget får ni bild på här! :)




Jag vet, jag får inte klaga

Alla kommer bli upprörda men det är INTE så enkelt när man har två jobberbjudanden! Jag ska försöka avgöra vad som blir bäst, vad som är lättast att kombinera med studier, vad som jag vill göra och jag ska jag det IDAG. Förstår ni hur jobbigt det är att få TVÅ jobberbjudanden. Ja, för jag sitter i den situationen just nu. Det ena kan leda till fast jobb. Och jag vet att de allra flesta i min ålder, som tar studenten nu. De har inte det valet, de får inga jobb.
Så här sitter jag nu, tragiskt nog och beklagar mig över att jag kan välja jobb. Japp. Sjukt, jag vet. Det hade jag ju inte räknat med alltså. Men ibland är livet inte så förutsägbart!

För övrigt kom våran insändare in i tidningen idag, om nationella proven. Jag lägger in en bild på den senare när jag har målat naglarna och kan fota.

Tills dess får ni se min hund som har kommit på den nya grejen. Istället för att gå till köket där vattenskålen är tar man helt enkelt det vatten som finns i mattes vattenglas på bordet!



Trött kväll

Tillbringade nästan hela gårdagen med min brorsdotter, himla mysigt!
Kvällen blev en trött kväll och jag som skulle se matchen mellan Norge och Sverige somnade, suck! Fick höra idag i alla fall att Norge vann, tragiskt och pinsamt! Läs mer om matchen här!
Idag ska jag i alla fall ta tag i Nicolas klänning som blev alldeles för lång och sen ska jag mysa med hunden.

RSS 2.0