Sovmorgon

Tog en sovmorgon idag, egentligen brukar jag försöka stiga upp någorlunda tidigt oavsett hur sent jag börjar. Men idag så sov jag en stund längre och sen låg Buster och jag och myste i sängen och läste en bok innan vi tog våran morgonpromenad.
Och nu ska jag läsa igenom en uppgift, skriva ut den och sen är skolarbetet innan lovet klart! Och nu under lovet tänker jag lägga ner tid på körkortsteori, jag vill verkligen ha det där körkortet!
Även om det blir lov nu så planerar man ju in grejer hela tiden, det där med att bara vara är ingenting man prioriterar direkt. Men Halloween finns inga planer. Skönt, alla andra verkar dock ha planerat inför halloween. Utom jag så jag ska nog bara vara hemma med min familj och mysa. Det blir nog bra det :)
Nej, skriva ut uppgiften, äta lunch, klä på sig, sminka sig och sen måste jag gå till skolan, så är det bara.

Snart lov!

Gårdagen var trevlig på LTU, idag har det bara blivit skolan och körskolan :)
Känns som att jag knappt hunnit någonting alls senaste tiden, förutom skolan. Men nu börjar det lugna ner sig.
Nästa vecka är höstlov och sen är jag i skolan en vecka innan jag går ut på praktik i 5 veckor. Vilket ska bli otroligt skönt! Det ser jag verkligen fram emot.

Är galet trött och ser Grey's just nu. Himla mysigt! :)

Gårdagens bak...



Brödet som bakades såg ut såhär och smakade alldeles utmärkt!
Blev även så att jag bakade kokosdrömmar som inte alls var så goda som namnet säger.

Idag blir det LTU med skolan och så får vi väl se vad dagen bjuder på i övrigt!

Har en bulle i ugnen...

Eller så kallas det bröd. Jag gräddar bröd. Allt mitt pluggande gick åt skogen, jag  började baka bröd istället. För vi säger som det är, det är roligt att baka bröd!
Jag vill sy någonting nu. Vet inte vars jag ska hitta tiden och orken till det, men jag vill.
Har även hunnit dränka hela golvet i vattnet för att jag snubblade på hundarnas vattenskål. Det var förskräckligt mycket vatten ändå.
Och det luktar så gott när man bakar. Fast jag känner ingenting för jag är förkyld, men det luktar gott ändå! Brödet fick bli ett hitte på bröd så jag sa åt mamma att jag ringer om dem behöver köpa bröd sen. Förhoppningsvis inte!
Kakor, småkakor. Det måste jag baka någon dag. Åh, så mysigt! Kanske ikväll rent av, det går så fort att göra småkakor, men det är så förskräckligt gott!
Och bullar, vetelängder vill jag göra!
Lite jul på det här med allt som hör till så blir det nog bra ändå!

Plugg...

Var helt galet nervös när jag promenerade till skolan imorse. Men intervjun gick bra och både Anita och Anne verkade nöjda. Nu ska jag bara vänta tills alla har blivit intervjuvade och så ska lärarna överlägga lite och sen är det klart!
Dem trodde att det inte skulle bli förrens i slutet av vecka 45, men har jag väntat sen ettan så kan jag vänta lite till! Åh, men jag är nervös fortfarande ändå.
Sen skrev jag ett prov på Downs syndrom, tror att det gick helt okej. Var lite blockerad efter intervjun så vi får väl se. Så kom jag på att jag skulle följa med Sofia till körskolan och ÄNTLIGEN klarade jag fas A till körkortet. Som jag har jobbat med den, men äntligen!
Nu blir det fortsatt plugg, har ett NK prov på onsdag, en inlämningsuppgift och körkortsteori  som ska göras. Och när NK provet är gjort då tar jag lov, så är det bara. Då har jag höstlov. Är så otroligt less på allting just nu.
På skolan mest. Men det är sista året nu, bara att hålla ut och kämpa på!

Nej, nu ska jag ta tag i det övriga som ska göras, sen borde jag städa rummet och jag vill leta reda på tyger och börja på mitt lapptäcke. Om det finns någon tid till det någon gång...

Söndag...

Nu är helgen slut. Äntligen! Jag vill bara göra bort den här veckan så att vi får lov och sen är det en vecka kvar i skolan och sedan praktik i fem! Man kan ju inte få det så mycket bättre!
Såg Eat, pray and love med mina flickor i fredags, en riktigt bra film. Men mina förväntningar var för höga, nu är det dags att läsa boken istället. Det var för övrigt en mycket mysig kväll som alltid med mina flickor!
Lördag var lugn och fin. Var på pingstkyrkans second hand och köpte två stuvbitar och en fin tekanna! Är hel nöjd med mina köp.

Lyssnar på julmusik och längtar till julen, det känns som att den är en evighet tills man får börja julpynta och baka och fixa. Jag längtar så otroligt mycket till jul!

Idag fick bli en lugn dag, har gjort sushi, havremjölk, kladdkaka och lite annat småfix.
Ska se ensam mamma söker och måla klart naglarna innan det är dags för kvällspromenad och sängen.
Är sjukt nervös inför morgondagen, först intervju till Irland och sen prov om downs syndrom, det måste bara gå bra!

Helg!

Ska egentligen göra lite skolarbete nu men som vanligt hittar jag på annat... Har gjort en nässköljning, det var speciellt om man säger så...
Ska snart äta lunch och två ska jag ha lektion i 40 minuter och sen hem, fixa käk och äta och mysa innan det är dags för bio med mina mysbrudar! Vi ska se "Eat, pray and love" och jag hoppas att den är lika bra som dem säger.
Ska jobba stenhårt hela dagen på att vara så fri från min förkylning som möjligt ikväll. Det är inte roligt att sitta på bio och snora!
Borde måla om naglarna också men det blir när jag har tid någon gång i framtiden! Har inte pluggat någonting alls till Downs provet som jag har på måndag så jag vet vad min helg ska användas till.

Nej, skärpning Petra!

Hemma idag...

Blev hemma idag, vaknade nämligen med huvudvärk och problem med bihålorna. Inget av det har släppt än och jag har mest legat och sovit eller sett tv idag.
Mamma konstaterade att jag är lite besatt av sjukhusserier och liknande. Har sett SOS Gute, SOS Västkust, Grey's och en massa program där dem opererad folk idag.
Jag tror inte att någon annan uppskattade programmen men men ;D
Nu blir det att knalla mot sängen, börjar 14.00 imorgon för en 40 minuters lektion! På kvällen blir det biomys med Karin och Linnea, blir nog alldeles förträffligt!

På måndag 8.20 ska jag bli intervjuad inför Irland, efter det är det bara att vänta och se om jag får fara. Jag har fjärilar i magen kan jag säga! Är helt galet nervös redan nu och det är inte ens dagen innan, kommer nog inte kunna sova något den natten. Direkt efter mig har Karin sin intervju och sen har vi prov, är sååå nervös! (Fast bara inför att bli intervjuad inte provet.)

På tisdag blir det LTU, trots allt. Det blir awesome, var lite besviken över att vi inte skulle få fara. Men det löste sig till slut.

Sos alarm...

Klassen åkte till SOS alarm igår, vi letade efter alla snygga brandmän. Vi letar fortfarande efter dem ;) Blev lite sugen på att jobba där och skulle lätt kunna tänka mig att sitta på SOS alarm och svara i telefon... Faktiskt!
Efter det besök begavs det hemåt och det blev både pizzabak och brödbak med mamma. Mycket mysigt!

Är fortfarande helt galet förkyld och hostar som en galning...
Idag hade vi en föreläsning av en karl som hade en son som hade Downs. Sonen ska vi få träffa veckan efter lovet, det blir nog mycket bra. För dagens föreläsning var bra.
Och dagen har bara flytit på, sådär som onsdagar brukar göra.

Egentligen borde jag pluggapluggaochplugga till mitt svenska prov imorgon. Men nej, jag klarar inte av det. Känns jobbigt och jag är bomull i huvudet och jag vet inte hur jag ska kunna skriva prov  imorgon för jag är inte direkt pigg, tyvärr...
Och nu börjar Grey's, åh!

Glitter är min last!

Köpte lite vitt glitter och småsmå metallblommor idag och pimpade två lampskärmar! Blev mysigt, men jag måste fixa dem liite till. Har även hittat två olika tyger till kjolar så ska väl förbi och köpa dem nu någon dag. Måste även köpa rynkresår så det blir snyggt!
Det ena tyget är svart med prickar i guld och det andra är svart med nå gröna växter på. Blir nog fint när det är klart.
Nu borde jag egentligen skriva en bokrecension men nej, jag vill inte. Jag förstår inte hur jag ska orka heller. Suck.
Imorgon ska jag i alla fall till skolan, så är det bara. Vi ska faktiskt till SOS alarm i Luleå och dit vill jag följa så klart!
Åh, suck. Det är väl bara att ta tag i bokrecension för den måste göras och jag har faktiskt inget annat skolarbete jag kan låtsas att jag måste göra... För allt annat är i skolan.
Usch!

Lite piggare...

Idag är jag faktiskt lite piggare. Eller väldigt mycket piggare. Jag har duschat och bara av det blir man hundra gånger piggare. Men jag hostar fortfarande som en galning och är förkyld...
Men jag blev hemma ändå, måste vara i skolan resten av veckan så passar på att vara hemma och vila den enda dagen jag faktiskt har lite möjlighet till det.
Sen får vi se vad dagen bjuder på, är grymt sugen på att sticka iväg och handla lite och koka karameller, klä om lite lampor och tavlor och göra min fleecefilt lite mysigare finare!
Ska även försöka fixa naglarna, men vi får se hur långt orken och tiden räcker. Jag skulle trots allt vara hemma idag för att vila! Måste dessutom skriva en bokrecension, den ska vara klar imorgon så det är bara att börja skriva. Jag förstår inte varför jag skjuter fram allting i det oändliga. Fy på mig!

Havremjölk...

Gjorde egen havremjölk idag. Det blev kanon! Hade den i mitt te alldeles nyss, mums!
Mår inge bättre trots en liten promenad med Buster, hostar ännu värre nu och funderar på att krypa ner i sängen och sova... Eller halvsova, för i det här skicket lär jag inte sova så mycket!
Och om jag orkar imorgon ska jag ta mig en tur in till stan, blir ingen skola men en kort sväng på stan skadar ju inte. Känner att jag vill börja med något pyssel, vet inte riktigt vad. Är ju grymt sugen på att göra om lite kläder osv. men vi får väl se hur jag kommer och hur mycket jag orkar. Funderar även på att klä en tavla jag har i tyg för att göra den lite trevligare, ska bara hitta ett fint tyg!
Är även sugen på att köpa fint tyg och sy en fin fluffig högmidjad kjol, vilket jag tror skulle bli fantastiskt och mysigt!

Alla dessa bloggar med tjejer/kvinnor som pysslar och grejar som förr i tiden gör mig så otroligt sugen på att göra samma sak! Förstå vad det smittar!

Jag är nog inte riktigt frisk...

I huvudet, nej men det var inget nytt. Jag tänker mer fysiskt nu. Är helt galet förkyld och hostar så jag tror att lungorna ska komma upp. Är dessutom helt yr i huvudet och varenda kroppsdel gör ont.
Och allt jag vill är att fara och köpa mönster till klänningar så jag kan sy.
Jag vill sy klänningar och kjolar som får mig att se ut som en gräddbakelse. Väldigt mycket 50-tal. Finns det något mer underbart än klänningar i den stilen?
Jag måste nog fara och second hand shoppa till veckan. Är även sugen på en spetsklänning... Eller att ha en spetskrage på en annan klänning. Myys!
Åh, jag måste fara och shoppa i veckan. Leta mönster, tyger och sy!
Måste jag bara känna mig piggare igen...

Det kommer...

Det kommer en bloggdesign, en presentation.
Jag ska berätta att jag är jag och min blogg handlar om mig, om mitt liv.
Jag har en B&J i frysen som bara längtar efter att få komma fram, men den får vänta.
Målade mina naglar lila, mörkt lila och sedan stoppade jag dit småsmå vita blommor, synd bara på min klumpighet. Så fort jag fått dit blommorna insåg jag att jag hade förstört nagellacket. Jag får nog göra om det idag.
Men garderobsbutiken stjäl min tid, vem vill inte ha en BH i originalförpackning från 50-talet?
Och sedan tänker jag ge mig på att göra hemmagjord havremjölk, vem vill inte kunna sånt? Fantastisk!

RSS 2.0