Räddningstjänsten och ambulans

Det här med brandbilar, ambulanser och poliser har väl alltid fascinerat en. Idag kanske mer än förr. För i en av kurserna jag läser får man verkligen en rejäl inblick i deras arbete. Då speciellt räddningstjänsten och ambulansen. Helt fantastiskt vilket arbete dem gör...
Har varit där idag och gjort lite olika saker, tränat på att sätta på en nackkrage, stabilisera halsryggen och lekt med en massa saker från brandbilen.
Man känner sig som ett litet barn, men det är så fruktansvärt roligt och man förstår verkligen varför dem vill jobba inom det här. Man kan inte annat än älska allting. Den 31/5 har vi slutövning i denna kurs och vi vet faktiskt inte riktigt vad som väntar, men det ska bli otroligt spännande.
Och jag är himla tacksam över allt jag hinner vara med om och se. Och jag tycker att alla alltid borde få utbildning i första hjälpen och HLR. Förstå vilken trygg värld vi skulle leva i då.

Så mycket annat

Blir chockad varje gång jag loggar in här. VARJE GÅNG. För då ser jag att varje dag är det folk som är in här och vill läsa inlägg som inte finns. Inlägg som aldrig publiceras. Dåligt av mig. Och varje gång lovar jag mig själv att bli bättre och sen blir jag ändå inte det, typiskt mig.

Just nu har vi irländare på besök! Himla trevligt är det. Vi har bowlat, gått på stan, lunchat och nu finns det massor med saker som vi ska göra men inte har hunnit med än. Vilket beror på att dem kom sent i söndags. Dem blir här i två veckor till efter den här. Och en vecka efter att dem farit då sticker vi till Irland. Himla roligt ska det bli, men nervös är jag!

Och just nu försöker jag även komma fram till vad jag ska bli när jag blir stor. Eller vad jag ska göra till hösten. Och som det känns just nu blir det en treårig utbildning inom Politik och samhällsutveckling och sen får jag väl se vad det blir för inriktning på det. Fast jag är inte helt säker på att det är vad jag vill göra. Jag är ju kvinnan med beslutsångest nummer ett! Så ja, man vet ju aldrig, det svänger fort för mig.

Drunknar i ett hav av skolarbete

Jag drunkar i ett hav av skolarbete! Men det är bara att bita ihop och kämpa på! Någon gång måste det ju ge sig. Och innan jag åker till Irland så ska det mesta vara borta om jag så ska plugga ihjäl mig innan.
På Irland ska jag inte behöva ha ångest över allt jag missar så är det bara.
Nästa vecka kommer våra Irländare hit, ska bli grymt kul!
Men innan dess så har jag skolarbete som sagt...
Är i alla fall grymt nöjd med svenskan som ska göras för att komplettera tre veckor. Vi ska läsa valfri roman av en modern författare och göra en recension. Så simpelt, så kul!
Jag gillar svenska. För det mesta i alla fall.
Tänker kämpa på med skolarbetet och i helgen ska jag nog köpa nå tyg och sy en kjol eller klänning eller något annat fint som jag bara vill ha för att det är mysigt!

RSS 2.0