Plugg!

Ja, igår faktiskt beställde jag lite kurslitteratur. Sådärja då var det gjort. Skönt att skolan börjar på riktigt på måndag är enormt taggad till att börja plugga. Hade nog faktiskt kunnat plugga vad som helst just nu bara jag får plugga! Trodde aldrig att jag skulle känna mig så taggad och redo så kort tid efter gymnasiet (EN sommar). Tänkte mig att det skulle kännas riktigt segt att sätta sig i skolbänken igen, men nej. Jag ser verkligen fram emot det! Roliga ämnen, förhoppningsvis bra lärare och det jag hittills sett av klassen verkar den bra.
Nu är jag taggad, nu pluggar vi!

Var på en föreläsning med Elaine Bergqvist idag, sjuukt bra var den! Hon var grymt duktig och hon fick verkligen alla att hänga med. Ja, jag vet att hon är retoriker att det är hennes jobb. Men förstå ändå hur grymt skönt det känns med en föreläsare som kan och vill lära ut. Köpte hennes bok "Snacka Snyggt!", rubrikerna verkar vettiga hoppas verkligen att resten är det också. Inte för att jag hyser några tvivel, var ju rätt lång kö till att få betala och få den signerad så jag hann kika lite där och på bussen hem.

Gnutrött

Jag är gnutrött.
Alltså riktigt riktigt trött.
Jag har haft migrån i två dagar nu och det går inte över.
Jag vill inte och orkar inte göra saker.
Bara så ni vet.
Nolle-P började igår och jag orkar inte vara med. Jag är helt slut. Bara så ni så vet.

Är för övrigt väldigt less på att festa och dricka. Hur kul är det egentligen? Det finns ju faktiskt roligare och vettigare saker att syssla med. Glöm aldrig det. Men festa gärna om det är kul. För det är det, ibland, sällan, med rätt folk. Är dock less nu. Vill bara att vi ska börja ha lektioner så jag får fokusera på att plugga nu! Är sååå suuugen på att plugga och ge mig hän åt något på riktigt!

Beställning

Jag är en sådan människa som inte gillar att handla via internet. Jag älskar att gå runt i butiker, att titta, känna, lukta och där och då ta med mig sakerna hem.
Jag vill inte vänta, jag vill inte vara osäker på vad jag får hem. Jag klarar inte av väntan, osäkerheten. Men vissa saker kan man inte få tag i på något annat sätt än att beställa det. Speciellt inte när man bor i en liten stad. Men jag försöker så gott det går att handla i butik, att ta med mig varorna på en gång. Det gör jag.

Jobb, plugg, rensning, flytt och annat

Hela sommaren har i princip tillbringats på jobbet och när jag varit ledig har jag försökt ta vara på ledigheten.  Men nu jäklar är det dags att börja plugga igen. Eller ja, nolleperioden börjar på onsdag och sen om två veckor börjar pluggandet. Men det var en heeelt annan historia.


Jag ska flytta. Ja, jo, jag har vetat det ett tag. Vi flyttar bara till en ny lägenhet på grund av att dessa ska byggas om. Jag har flyttat 5 gånger och det här blir min 6:e och jag vet att det inte är min sista flytt. Men för första gången när jag flyttar har jag beslutat mig för att rensa. Jag behöver inte spara på kläder som är trasiga bara för att jag en dag kanske orkar laga dem, jag behöver inte spara på reklampapper. Min sparmani har gått för långt och nu får det vara nog. Nu ska här rensas!
Rensningen sker av flera olika anledningar, men jag förstår ju hur grymt skönt det kommer bli i slutändan då jag inte har en miljon saker som bara är skräp och jag får lite ordning, för med alla mina prylar är det svårt att ha ordning. Men det ska gå, jag ska ordna det nu så är det bara!

Jag vet...

Jag tycker det är hemskt och rent ut sagt förjävligt hur en enda människa kan förstöra för så många människor på grund av sitt starka hat mot muslimer.
Fyfan.
Problemet är inte att vi tar in muslimer, för mig är dem hemskt välkomna. Det tråkiga är att vi inte tar hand om dem. Alla flyktingar från olika länder som kommer hit borde få samma chans som vi får, men det får dem inte. Och det är där vi failar. Tänk om vi kunde ge alla flyktingar en ordentlig utbildning i Svenska, ett snabbt beslut ifall de får stanna eller inte, en chans att plugga, en chans att bli något. En chans att hjälpa utländska läkare, lärare och liknande att faktiskt arbeta inom det dem kan. Vi måste ta hand om de som kommer hit oavsett vilket land de kommer ifrån, oavsett religion. Vi måste värna om varandra och vara medmänniskor. Precis som de som kommer hit måste respektera oss så måste vi respektera dem.



Och nu vet jag.
Jag vet vad jag vill göra.
Jag har lagt upp en plan, jag har ett mål att sikta på, en livsväg som jag vill vandra.
Jag vet vad jag vill bli.
SÅDETSÅ.



Gud tillåter döden.
Det är människan som gör den obarmhärtig.

RSS 2.0