8:e mars, Internationella kvinnodagen

Lyssnade på P3 imorse och idag var FN:s rådgivare i genusfrågor, Maud Edgren Shori. Många gånger har jag hört kommentaren "Att i Sverige är vi så jämställda, vi behöver inte jobba lika mycket med genusfrågor som tiill exempel folket i Elfenbenskusten." Så kan tyckas, vi kanske rankas högt när det gäller jämställdhet men vi måste fortsätta jobba med det här också. Maud berättade att en kvinna från elfenbenskusten sagt såhär "Ni måste jobba med jämställdhet för att vi ska kunna göra det." Vilket kort och gott visar att jobbet som görs i västvärlden är det jobb inom jämställdhet som ger folk i u-länder legitimitet att jobba med samma sak.
Vi kan inte jämföra våra situationer idag men vi kan vara en förebild ochh jobba hårt för att hjälpa våra systrar världen över.
Läste även i SvD att 15.51 slutar kvinnor få betalt idag. Ja, alltså för de kvinnor som jobbar 8.00-17.00 jämfört med männen som jobbar samma arbetstider. Skrämmande! Jag vet att det inte ser ut såhär överallt, men vi måste fortsätta belysa problemet. Finns säkert omvända situationer där män jobbar i ett kvinnodominerat yrke och har sämre lön, vilket givetvis bara är en del av kampen. Här kan ni hitta SvD:s 15.51 kampanj!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0